İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde MEY-DEB Projesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki Yeterlilik- Demir Bilek (MEY-DEB) Projesi planlamalar dahilinde hız kesmeden devam ediyor.
Mesleki Yeterlilik- Demir Bilek (MEY-DEB) Projesi ile iş piyasasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan işgücü kazandırmak hedefleniyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği- Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (TOBB-MEYBEM) ve Kadın Ve Demokrasi Derneği (KADEM) projenin iştirakçileri, ortakları ise Ege Bölgesi Sanayi Odası, Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü.
İzmir'de Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip, ulusal işgücü piyasasının aradığı, hızla değişen sosyal, ekonomik ve teknolojik koşullara bağlı olarak sürekli kendini yenilebilen insan yetiştirmek adına hayata geçirilen proje, 8 kurumda ve 26 gönüllüyle uygulanmaya başladı. Proje kapsamında yer alan okullar, Mesleki eğitim okullarını imalat sektörü için eğitim öncüsü haline getirme hedefiyle yeni ve ileri teknoloji makine ve cihazlarla donatılıyor. Eğitim kurumlarında bulunmayan ve önceki eğitimlerde kullanılamayan yenilikçi makine ve cihazlarla içeriği zenginleştirilmiş mevcut atölyeler modernize edilerek iş bulma niteliği yüksek meslekler için kurslar düzenleniyor, kursların bitiminde kursiyerler mesleki yeterlilik sınavları yapılarak belgelendiriliyor. Böylece istihdamda yer alacak işsiz ve 18 yaş üstü kişileri sektörde aranan işgücü haline getirmek ve vasıflı işgücü kazandırarak sektörle bütünleşmek hedefleniyor. İstihdam garantisi veren işletmeler aracılığıyla kişiler çalışma hayatına atılmış oluyor. Bu eğitim ve istihdamlar proje sonrasında ortaklar arasında yapılan protokollerle sürdürülebilir hale getiriliyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki Yeterlilik- Demir Bilek (MEY-DEB) Projesi kapsamında şu ana kadar; NC/CNC Tezgah İşçisi, Rüzgar ve Güneş (Hibrit) Enerji Sistemi Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Akıllı Cep Telefon Tamirciliği, Ev Aletleri Tamirciliği Kursu ve Köprülü Vinç Operatörü Kursu açıldı ve kurstan 96 kişi yararlandı. Hazırlıkları bitip açılması planlanan ve 64 kişinin yararlanacağı kurslar ise şu şekilde; NC/CNC Tezgah İşçisi, Rüzgar ve Güneş (Hibrit) Enerji Sistemi Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Yazılım Geliştirici ve Android ile Programlama. Mesleki Yeterlilik- Demir Bilek (MEY-DEB) Projesi sayesinde 82 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi, 64 kişi Kurs Belgesi aldı ve 50 kursiyer istihdam edildi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı